Testson rankar de bästa 4G-routrarna

Testson är en nystartad portal inom produkttester och recensioner som nyligen testat och recenserat några av de bästa 4G-routrarna på marknaden just nu. Vad är då en 4G-router? En 4G-router kan enklast förklaras som ett portabelt Wifi som man kan ta med sig överallt. Till exempel är det vanligt att använda sig av en 4G-router i sommarstugan, segelbåten eller när man är på resande fot. Men fler och fler använder sig av 4G-routrar även i hemmet eftersom det ibland till och med är snabbare än den uppkoppling som erbjuds i det fasta nätet. För att sedan kunna surfa behöver man skaffa ett simkort i form av antingen ett abonnemang med surf eller ett kontantkort som man tankar på med surf. En 4G-router kostar från cirka 600 kronor och uppåt. Men har man lite tur kan man med jämna mellanrum hitta 4G-routers som är billigare än så.

I testet av 4G-routrar har man strävat efter att ta med routrar från olika prisklasser och varumärken, för att erbjuda besökarna en bredd som kan passa de flesta smaker och plånböcker. Några av 4G-routrarna som recenserats i testet är bland andra TP-Link Archer MR600, Teltonika RUT240, ZyXEL LTE3301 och Asus RT-AX88U. Man har även sammanställt betyg som de olika 4G-routrarna fått hos andra butiker och jämförelsesidor på nätet.

Testet utfördes med hjälp av en testpanel bestående av fyra deltagare med olika intressen, inom olika åldersgrupper. Här strävade man efter att få synpunkter på exempelvis användarvänlighet även från personer utan stor kunskap eller intresse för teknik och elektronik. Man kommer regelbundet att uppdatera sidan med test av fler 4G-routrar i takt med att nya produkter kommer ut på marknaden. Vill du veta mer om testet och ta reda på vilken 4G-router som vann så kan du besöka testet på Testsons hemsida via länken. Förutom testet av 4G-routrar så har Testson ett flertal andra populära tester, exempelvis testerna av studsmattor, infravärmare och strykjärn.