Snabbaste bredbandet – Bästa operatörerna

Surfhastigheten blir viktigare och viktigare eftersom det vi gör på nätet kräver allt snabbare internet. Om man vill streama i Full HD eller om många är uppkopplade mot samma nätverk är det viktigt att man har en bra bandbredd och en snabb bredbandsuppkoppling. Bredbandslista har därför tagit del av Bredbandskollens dokument ”Surfhastighet i Sverige 2008 – 2015” och haft den som källa när vi plockat fram de snabbaste bredbandsoperatörerna.

Snabbast DSL – AllTele

När det gäller bredband via telejacket har AllTele den snabbaste genomsnittshastigheten för att ta emot filer idag. De har ett Sverigesnitt på ca 18 Mbit/s men självklart kan man nå betydligt högre hastigheter än så på många orter. Så här ser tre-i-topp-listan ut för DSL:

 1. AllTele – ca 18 Mbit/s i snitt.
 2. Bahnhof – ca 17 Mbit7s i snitt.
 3. Telenor – 14,5 Mbit/s i snitt.

Snabbast mobilt bredband – Telia

Telia Sonera har den snabbaste snitthastigheten i Sverige när det gäller mobilt bredband, vilket mycket beror på att de fortfarande har Sveriges bästa täckning. Så här ser topplistan ut när det gäller mobilt bredband:

 1. Telia Sonera – Drygt 21 Mbit/s i snitt.
 2. Tele2 – 19 Mbit/s i snitt.
 3. Hi3G (Tre) – 16 Mbit/s i snitt

Snabbast kabelbredband – Comhem

Comhem har den överlägset bästa nedladdningshastigheten när det gäller bredband via kabel. Genomsnittshastigheten är på 88 Mbit/s vilket är 19 Mbit/s mer än hos operatören som kommer på andra plats som du ser här:

 1. Comhem – 88 Mbit/s i snitt.
 2. Bredband2 – 69 Mbit/s i snitt.
 3. AllTele – 51 Mbit/s i snitt.

Snabbast fiber – Telenor

Det är trångt uppe på hastighetstoppen bland operatörerna. Hela fyra operatörer har en snitthastighet runt 80 Mbit/s. och därför presenterar vi en fem-i-topp-lista här istället:

 1. Telenor – 81,5 Mbit/s i snitt.
 2. Bredband2 – 81,5 Mbit/s i snitt.
 3. Bredbandsbolaget – 79,5 Mbit/s i snitt.
 4. AllTele – 79,5 Mbit/s i snitt.
 5. Comhem – 73,6 Mbit/s i snitt.