Dags att byta bredband?

Om du är trött på din gamla bredbandsleverantör och vill skaffa ett nytt bredband hos en annan leverantör så är det enkelt gjort. I det här lilla blogginlägget tänkte vi visa dig hur du gör, för det finns faktiskt ingen som helst anledning att behålla ett bredbandband som man inte är nöjd med.

Så byter du bredband

  1. Kolla hur snabbt du kan säga upp ditt gamla bredbandsabonnemang. Om du har tecknat ett bredbandsavtal efter 1 Maj 2014 får uppsägningstiden inte vara längre än 1 månad. Om ditt bredbandsabonnemang har en bindningstid räcker det att säga upp ditt bredband 1 månad innan bindningstiden löper ut. Du kan även avsluta ditt abonnemang i förtid om det har en bindningstid men då måste du betala för den resterande perioden.
  2. Kontakta din nya bredbandsleverantör och informera dem om när du vill att det nya bredbandsabonnemanget ska börja gälla. Se till att få ett bestämt datum innan du kontaktar din gamla leverantör.
  3. Kontakta din gamla bredbandsleverantör och säg upp ditt abonnemang. Se helst till att ditt gamla abonnemang avslutas samma dag som ditt nya kommer igång. Om du har haft ett bredband via telejacket och vill fortsätta med det måste det gamla bredbandet kopplas bort innan det nya kan kopplas in.

Det är faktiskt inte svårare än så att byta bredband. Dessutom gäller alltid öppet köp i 14 dagar enligt lag om du beställer ditt bredband via nätet, vilket är bra om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med ditt nya bredband.