Jämföra bredband

Så här jämför du bredband

Konsten att jämföra bredband..här ska vi på bredbandslista.se visa dig vad du bör titta på när du bestämmer dig för att jämföra bredband.

Jämför bredbandshastigheter

Om du bara brukar surfa in på hemsidor och kolla din mail behöver du inte ha ett speciellt snabbt bredband, då skulle man kunna säga att vilket bredband som helst funkar för dig. Om du däremot vill streama film i Full HD utan att det hackar och vill kunna ladda ner gigantiska filer i ett nafs är det viktigt att du väljer ett snabbt bredband. Då bör du antingen surfa med 4G eller ännu hellre skaffa ett fast bredband på minst 30 Mbit/s eftersom ett fast bredband inte har någon begränsning när det gäller datamängd.

På bredbandslista.se är det busenkelt att hitta rätt hastighet, det är bara att dra i reglaget på vår startsida så listas alla bredband som har den önskade hastigheten.

Jämför datamängd

Om du vill ha ett mobilt bredband bör du vara noga med att jämföra datamängder. Många prisplaner ger dig inte mer än 5 GB/mån i surfmängd vilket är okej om du inte streamar musik och film och inte surfar så mycket, men om du ofta är ute på nätet och vill kunna streama mycket bör du få en betydligt större datamängd än så. Det gäller också om du har många enheter kopplade till ditt bredband. När det gäller fast bredband har de ingen begränsning när det gäller datamängd.

Tre, till exempel, kan ge dig 60 GB/mån om du tecknar ett abonnemang hos dem. Det räcker riktigt långt.

Jämför bindningstider

Det finns både för- och nackdelar med att välja en lång bindningstid. Fördelen med att välja en bindningstid på 2 år istället för på 1 år är att månadskostnaden brukar bli lägre. Det ser du om du drar i våra reglage ovanför vår bredbandslista. Nackdelen är att du är bunden till bredbandsabonnemanget 1 år längre, vilket kanske inte är så bra om du ser att andra bredband har börjat bli billigare efter det första året eller om du inte är helt nöjd med ditt nuvarande bredband.

Jämför stabilitet

Nej, du kan inte dra i våra reglage för att se hur stabilt ett bredband är men du kan läsa våra recensioner och googla för att se vad andra anser om de olika bredbandens stabilitet. Men överlag handlar det om vilken täckning du får där du bor om du använder dig av ett mobilt bredband, det kan du ta reda på genom att titta på bredbandsleverantörernas täckningskartor.

När det gäller fasta bredband är de nästan alltid stabila om du använder dig av bredband fiber eller bredband via kabel. När det gäller ADSL beror det på hur bra just din telefonledning är och hur långt ifrån telestationen du befinner dig. Det här innebär att även om någon annan klagar på sitt ADSL-bredband kanske du kan få en mycket bättre uppkoppling.

Ett stabilt bredband är extra viktigt för dig som gejmar multiplayerspel eller som spelar casino eller poker på nätet då avbrott kan göra att du förlorar. Även du som ofta streamar film bör skaffa ett stabilt bredband så att du slipper irritera dig på en massa avbrott som förstör filmkänslan.

Jämför pris

Om du hittar flera bredband som uppfyller alla dina krav bör du såklart jämföra priserna för de olika bredbanden och välja det som är billigast.